iCub

Kodomoroid

 

Pepper

Är världens första sociala humanoida robot. Den används som assistent bland annat i receptioner och matbutiker. Pepper kan informera och vägleda besökare. Pepper känner igen ansikten och några sociala känslor. Pepper kan prata på 15 olika språk. Och en av dom språken är svenska. Pepper tillverkas av SoftBank Robotics sedan 2014.

Nao

SoftBank Robotics första robot. Skapades 2006. Nao har griphand med sensorer. Roboten kan gå, spela fotboll, dansa och klarar att ställa sig själv om den ramlar. Nao kan användas i klassrummet när ett barn ligger på sjukhuset s0m ändå kan närvara genom roboten. Nao kan både förstå och prata 19 olika språk. Och en av dom språken är svenska. 

Robina

Baxter

Skapades 2012 i USA. Baxter är en tvåarmad robot som används för forskning och i fabriker. Olika typer av arbetsdon kan monteras på Baxters armar. För att kunna röra armarna bra så innehåller dom många små elmotorer. Roboten programmeras genom att man rör dess hand för att den ska utföra en uppgift. På skärmen sitter det sensorer.